Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Rayos de Sol

Spanje nieuws: waar vind je interessant nieuws over Spanje?

november 17, 2020
Spanje nieuws: waar vind je interessant nieuws over Spanje?

Zowel van Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen als mensen die een huis kopen in Spanje krijgen we regelmatig de vraag welke websites een goede nieuwsbron vormen. Veel mensen lezen graag het nieuws in eigen taal (of eventueel in Engels). We hebben daarom hieronder een overzicht gemaakt van Spaanstalige, Engelstalige en Nederlandstalige nieuwsbronnen.

Spaanse media

Uiteraard zijn de Spaanse kranten een belangrijke bron van informatie over Spanje, maar niet iedere Nederlander spreekt voldoende Spaans om de inhoud volledig te begrijpen. Ook staat er veel lokaal en politiek nieuws in waar buitenlanders veelal minder in geïnteresseerd zijn. Bekende Spaanse kranten zijn bijvoorbeeld El Pais, La Razon, El Mundo, ABC en Vuanguardia. De landelijke El Pais heeft ook een Engelstalige versie.

Nederlandstalig nieuws

Specifiek voor Nederlanders en Belgen zijn er diverse Nederlandstalige nieuwssites waarin interessante zaken uitgelicht worden. Dit betreft websites zoals Spanje Vandaag en In Spanje. Ook websites als Nu.nl topic publiceren regelmatig over Spanje. Verder zijn er regionale Nederlandse online weekbladen, zoals De Week en voor de Costa Blanca Hallo online. De Costa del Sol heeft het maandblad Kosta nieuws. Andere bronnen om informatie over diverse thema´s te vinden of vragen te stellen is het Spanje forum.

Facebook

Een andere goede bron voor informatie is Facebook, te beginnen met de Nederlandse ambassade. De Nederlandse ambassadeur en zijn team zijn zeer actief op Facebook met actuele informatie over Spanje. Zie ook deze Facebook groep over Spanje voor Belgen en Nederlanders en deze groep specifiek voor de Costa Blanca. Ook bovengenoemde Nederlandstalige nieuwssites Spanje Vandaag en In Spanje hebben actieve Facebook pagina´s met actuele informatie.

Engelstalig nieuws

Er is ook een groot aantal Engelstalige nieuwsbronnen gericht op buitenlanders in Spanje. Zo gebruikt Spainsnews lokale nieuwsbronnen vertaald naar het Engels. Spain in English biedt een aardige bron aan informatie en Olive Press biedt expat informatie.

Ook regionale Engelstalige websites zijn interessant, zoals Sur in English, Costa News, The Leader en Euro Weekly.

Reisinformatie Spanje

Voor informatie op gebied van reisadvies over Spanje is de overheidswebsite Nederland wereldwijd een betrouwbare bron. Belgen kunnen deze website raadplegen.

Deel

WhatsApp