Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Rayos de Sol

Weet u al waar u een huis wilt kopen in Spanje?

augustus 12, 2021
Weet u al waar u een huis wilt kopen in Spanje?

Spanje is een ontzettend groot land, met gevarieerde landschappen. Ieder gebied heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, wat het best lastig kan maken om antwoord te geven op de vraag: Als ik een huis wil kopen in Spanje, waar dan precies?

In dit artikel zetten we daarom alle feiten op een rij over de verschillende plekken die Spanje te bieden heeft, zodat u voor uzelf af kunt wegen wat het belangrijkst is. Of u nou op zoek bent naar de echte warmte of juist een wat zachter klimaat, groene natuur of juist idyllische stranden, er is altijd wel wat voor u te vinden.

De verschillende Costa's

Waarschijnlijk klinken een aantal van de kusten in Spanje u al bekend in de oren. Vooral de Costa Blanca en de Costa del Sol zijn populaire vakantie- en woonbestemmingen voor veel mensen. Maar waarom eigenlijk? En welke zijn er nog meer? We nemen u mee langs de kust.

Het noorden: Costa Verde, Costa Cantabria en Costa Vasca

We beginnen in het noorden van Spanje, met de drie kusten die hier liggen: de Costa Verde, Costa Cantabria en Costa Vasca. Ondanks dat dit een prachtig gebied is, besluiten niet veel mensen om hier een vakantiewoning te kopen.

De reden hiervoor is dat u er niet heen hoeft te gaan voor het goede weer. Het noorden staat namelijk bekend om de regenval, wat het een erg groen maar ook nat gebied maakt. Daarnaast zijn er weinig directe internationale vluchten, wat het lastiger te bereiken maakt.

Voordelen: natuur, groen, heerlijk eten

Nadelen: weer en klimaat

Het oosten: Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Azahar, Costa de Valencia, Costa Blanca en Costa Cálida

In het oosten van het land vinden we de meeste Costa's: de Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Azahar, Costa de Valencia, Costa Blanca en Costa Cálida.

Vooral de Costa Blanca en Costa Cálida zijn erg in trek bij kopers van een vakantiewoning. We snappen wel waarom, want er heerst een fijn klimaat en de stranden zijn er adembenemend! In de zomers is het er aangenaam warm, maar niet te heet. Ook in de winter zijn de temperaturen zacht, zeker niet te vergelijken met ons land.

Daarnaast is het goed te bereiken vanuit Nederland en Belgie, want er gaan dagelijks meerdere directe vluchten die kant op. Toch wel een fijn idee, dat uw vakantiewoning goed bereikbaar is!

Voordelen: prachtige stranden, geweldig klimaat, goed te bereiken

Nadelen: niets!

Het zuiden: Costa de Almería, Costa Tropical, Costa del Sol en Costa de la Luz

Mocht u op zoek zijn naar hitte, dan moet u in het zuiden van Spanje zijn. Ook de Costa de Almería, Costa Tropical, Costa del Sol en Costa de la Luz zijn populaire plekken om naartoe te verhuizen als buitenlander.

De reden hiervoor is dat het goed te bereiken is, het vrijwel altijd goed weer is en er heerlijk eten (tapas!) te vinden is in dit gebied. Daarnaast staat de bevolking in Andalusië bekend om hun gemoedelijkheid en gastvrijheid. Bovendien liggen er tal van prachtige steden zoals Sevilla, Granada en Córdoba op een steenworp afstand.

Voordelen: lekker eten, goed klimaat, fijne mentaliteit

Nadelen: kan te heet worden, verder weg van Nederland en België

Onze keuze: de Costa Blanca en Costa Cálida!

Onze voorkeur ligt zonder twijfel bij de Costa Blanca en Costa Cálida, wat ook meteen ons werkgebied is. Mocht u dus op zoek zijn naar een fijn huis in dit prachtige gebied, neem dan vooral even contact met ons op.

We hebben een portfolio vol met tal van woningen aan beide kusten, dus mocht u zelf al een kijkje willen nemen in ons aanbod, dan kan dat hier. We helpen u graag verder met het waarmaken van uw droom: een geweldig huis kopen in Spanje, op een plek waar u zich thuis voelt!

Het binnenland of aan de kust?

Ondanks dat veel mensen die een vakantiewoning zoeken kiezen voor een plek aan de Spaanse kust, is een huis in het binnenland natuurlijk ook een optie. Dit zijn de afwegingen waar u rekening mee moet houden wanneer u besluit waar u een huis wilt kopen in Spanje.

In het binnenland van Spanje is het klimaat over het algemeen extremer. Een goed voorbeeld hiervan is Sevilla. Deze prachtige stad in Andalusië ligt in het binnenland.

In de zomer lopen de temperaturen hier op tot in de veertig graden, terwijl het in de winter juist hard terugloopt. U zult merken dat als u dit vergelijkt met een stad aan de kust, zoals Málaga, het klimaat zachter is. De temperaturen zijn minder extreem, wat voor veel Nederlanders en Belgen aantrekkelijker is.

Met uitzondering van de grotere, meer toeristische steden, zult u daarnaast merken dat de bevolking in het binnenland minder goed Engels spreekt. Dit is natuurlijk geen probleem als u de Spaanse taal al beheerst, maar mocht u dat nog niet kunnen dan kan het wat moeilijkheden opleveren.

Het is daarentegen juist wel weer een goede reden om de taal te leren, want u kunt bijna niet anders! Bij Rayos de Sol spreken we Spaans, waardoor we u bij uw aankoop kunnen begeleiden zonder dat u de taal hoeft te spreken.

En, weet u het al?

Als het goed is heeft u na het lezen van dit artikel, een beter beeld gekregen over de verschillende gebieden in Spanje en de voor- en nadelen die iedere plek te bieden heeft.

Mocht u er toch nog niet helemaal uit zijn, laat het ons dan zeker even weten. We zetten graag met u uw wensen op een rijtje, om te kijken wat hier het best op aansluit. Neem hier contact met ons op.

Deel

WhatsApp