Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Rayos de Sol

De beste redenen waarom u een villa zou moeten kopen aan de Costa Blanca Noord

oktober 14, 2021
De beste redenen waarom u een villa zou moeten kopen aan de Costa Blanca Noord

Misschien heeft u er weleens over nagedacht: een villa kopen aan de Costa Blanca Noord. Prachtige stranden, heerlijke temperaturen en een geweldig aanbod aan luxe villa's die u kunt kopen: het is een geweldige bestemming!

Maar waarom is dit nu juist een van de beste plekken om uw Spaanse woning aan te schaffen? In dit artikel nemen we u mee in de bestemmingen aan deze kust en de redenen waarom het zo'n goede locatie is om vastgoed te kopen. Vamos!

Welke bestemmingen liggen er aan de Costa Blanca Noord?

Aan het Noorden van de liggen tal van bestemmingen die zich perfect lenen voor het doorbrengen van de vakantie of het dagelijks leven. Hieronder geven we u een greep uit de lijst met wat populaire bestemmingen om een woning aan te schaffen.

Denia

De eerste bestemming op de lijst is Denia, een charmante plek die zowel rust als levendigheid biedt. Het voelt authentiek aan en biedt een uitstekende kwaliteit van leven voor haar bewoners. Hier is voor ieder wat wils! Denia telt zo'n 41.000 inwoners.

Jávea

Als er iets is waar Jávea bekend om staat, is het wel om de geweldige stranden en baaitjes. Maar u kunt hier ook prachtige villa's en een fijn, historisch centrum vinden. Een heerlijke plek om van uw vakantie of dagelijks leven te genieten! In Jávea wonen zo'n 27.000 inwoners.

Benissa

Geweldige stranden, mooie baaitjes en een gezellig historisch centrum: welkom in Benissa! De bestemming is authentiek en biedt gedurende het hele jaar tal van activiteiten. Ondanks dat het wat verscholen ligt, is het een populaire bestemming voor zowel vakantiegangers als buitenlanders die een huis zoeken. In Benissa wonen zo'n 10.000 inwoners.

Moraira

Moraira is een populaire plek voor Nederlanders en Belgen, zowel voor de vakantie als om te wonen. U zult hier geen massatoerisme vinden, maar juist een knusse haven. Daarnaast is erin de winter ook bedrijvigheid, in tegenstelling tot aan sommige andere bestemmingen aan dezelfde kust. Moraira telt slechts zo'n 1600 inwoners.

Calpe

Bekend om de grote rots (de Peñón de Ifach), maar nog veel meer dan dat: ook Calpe is een ontzettend fijne bestemming om uw huis te kopen. U kunt hier terecht als u houdt van goede stranden, natuur maar ook zeker voor gezelligheid. Calpe telt rond de 30.000 inwoners.

Altea

Gelegen op de berg vinden we het prachtige witte dorp Altea, een populaire vakantiebestemming voor zowel Spanjaarden als Nederlanders en Belgen. Het pittoreske centrum en de gezellige boulevard beneden aan de kust maken dit een ontzettend fijne plek om een huis te kopen.

Benidorm / Finestrat

Wie kent het niet; Benidorm?! Eén van de bekendste plaatsen aan de Costa Blanca Noord, vooral als het om uitgaan en entertainment gaat. In de zomer wonen hier zo'n 500.000 inwoners, een gigantisch aantal vergeleken met de rest van het jaar: 70.000. Maar wist u dat u niet in deze drukte hoeft te verblijven en er toch alle voordelen van kunt hebben? Dierentuinen, waterparken, een bruisend centrum met gezellige tapasstraatjes horen er allemaal bij. Als u investeert in Sierra Cortina of Cala de Finestrat, verblijft u in een luxe wijk terwijl u al deze voordelen om de hoek vindt. De hoge wolkenkrabbers van Cala de Finestrat zorgen voor een moderne uitstraling, terwijl de ruim opgezette luxe wijk Sierra Cortina prachtig zicht biedt over Benidorm.

Villajoyosa

Bekend om de gekleurde huizen en om de fijne stranden: welkom in Villajoyosa! Dit dorp telt zo'n 33.000 inwoners. Dit is een fijne bestemming als u houdt van bedrijvigheid, maar niet van het toerisme wat Benidorm jaarlijks verwelkomt.

Reden 1: Het is een geweldige investering

In plaats van het geld op de bank te laten staan, kunt u er ook voor kiezen om een bedrag te investeren in Spaans vastgoed. Dit is anno 2022 geen verkeerde beslissing, omdat door de inflatie uw spaargeld minder waard wordt wanneer het op de bank staat. Misschien betaalt u zelfs (nog) wel negatieve rente over dit bedrag!

Wanneer u besluit dat u een villa wilt kopen aan de Costa Blanca Noord, is dat een slimme keuze voor zowel nu als voor de toekomst. Zo kunt u ervoor kiezen om de villa voor nu te verhuren aan anderen. Wanneer u minder betaalt per maand aan bijvoorbeeld hypotheeklasten dan dat er aan huurinkomsten binnenkomt, betekent dat dus dat u iedere maand inkomen genereert met uw aankoop.

Daarnaast is dit gebied de afgelopen jaren alleen nog maar meer toegenomen in populariteit, wat ervoor heeft gezorgd dat de huizenprijzen zijn gestegen. Dit is een trend die hoogstwaarschijnlijk doorzet in de jaren die nog komen, wat kan betekenen dat u uw villa later met winst kunt verkopen. Op die manier kunt u ook, zonder het verhuren van de villa, met het oog op de toekomst investeren.

U hoeft echter niet bang te zijn dat er niets binnen uw budget te vinden is, want ondanks dat de prijzen gestegen zijn, kosten de huizen altijd nog een stuk minder dan in Nederland of België. U krijgt meer waar voor uw geld in Spanje. Zelfs vergeleken met andere gebieden en steden in Spanje, is de Costa Blanca Noord een uitstekende keuze. De huizenprijzen zijn hier namelijk nog goed te betalen.

Reden 2: Het is goed weer, het hele jaar door

In tegenstelling tot in andere gedeeltes van Spanje, is het aan de Costa Blanca Noord het hele jaar door fijn weer. De zomers zijn er niet te warm zoals wel in het zuiden van het land het geval kan zijn, en de winters zijn er zacht. Daarnaast regent het niet veel, iets wat wel in gebieden zoals Galicië en Asturië gebeurt.

Ook kunt u aan de Costa Blanca genieten van meer dan 300 dagen zon per jaar! U zult merken dat u wanneer u naar buiten kijkt en een blauwe lucht ziet in plaats van een grijze, dit een grote invloed heeft op uw humeur. Want laten we eerlijk zijn: wie wordt er nu niet vrolijk van de Spaanse zon?!

Reden 3: De goede ligging

Wat betreft de ligging, kun je eigenlijk niet beter zitten dan aan de Costa Blanca Noord. Het ligt dichtbij zowel Alicante als Valencia, wat ideaal is als u vaak het vliegtuig pakt. Beide steden beschikken namelijk over grote internationale luchthavens.

Daarnaast staat u binnen mum van tijd in andere gebieden van Spanje. De kust is redelijk midden in de lengte van het land gelegen, waardoor u zowel naar het noorden als zuiden kunt reizen zonder dat u meteen duizenden kilometers verder bent.

Naast de internationale luchthavens is de Costa Blanca Noord ook voorzien van een goed netwerk aan snelwegen en ook openbaar vervoer is goed met elkaar verbonden.

Voor ons is het duidelijk: De Costa Blanca Noord is een van de beste zones in Spanje om een huis te kopen!

Na het lezen van dit artikel hebben we u er hopelijk van kunnen overtuigen dat de Costa Blanca Noord de perfecte plek is om uw villa te kopen. Geweldig weer, een gunstige ligging en tal van dorpen en steden om uit te kiezen: het is hier uitstekend vertoeven! Daarnaast is het een goede investering met het oog op de toekomst.

Mocht u meer willen weten over hoe u een villa kunt kopen aan de Costa Blanca Noord, neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder en spreken u snel!

Deel

WhatsApp