Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Blog over huizen aan de Costa Blanca en Costa Calida

Rayos de Sol

Villa kopen in Jávea? Lees hier de beste tips om een luxe villa te kopen in Jávea

november 11, 2021
Villa kopen in Jávea? Lees hier de beste tips om een luxe villa te kopen in Jávea

Paradijselijke stranden, een charmant historisch centrum en een aangename temperatuur gedurende het hele jaar: we snappen goed waarom zoveel Nederlanders en Belgen kiezen om een luxe villa in Jávea te kopen!

In dit artikel vertellen we u graag wat de voordelen zijn van het kopen van vastgoed in deze regio, en hoe u dit het best aan kunt pakken.

Redenen om in een luxe villa in Jávea te kopen

We noemden het al even kort in de introductie; er zijn tal van redenen om een huis te kopen in Jávea. Of het nu uw vaste verblijfplek wordt of u liever investeert, het is een fantastische plek.

Een van de belangrijkste redenen waarom veel buitenlanders en Spanjaarden juist hier een aankoop doen, is de prachtige omgeving. Jávea staat bekend om de adembenemende stranden, waar Playa de la Granadella een goed voorbeeld van is. Het water aan dit gedeelte van de Costa Blanca is blauw, helder en schoon. Ideaal om een warme zomerdag in door te brengen!

Daarnaast biedt de omgeving tal van mogelijkheden voor vermaak. Grote steden als Alicante en Valencia liggen op zo'n uur en een kwartier rijden, wat het ook een goede uitvalsbasis maakt als u regelmatig terugvliegt. Ook bekende dorpen als Altea en Villajoyosa liggen dichtbij, wat het de perfecte locatie maakt om de Spaanse kust te verkennen.

Een andere reden om een woning in Jávea te kopen, is omdat het de perfecte balans biedt tussen historisch en modern. Zo is er een gezellig historisch centrum te vinden, wat ontzettend veel sfeer heeft. Veel van de huizen zijn echter modern en nieuw, wat maximaal wooncomfort biedt.

Een villa kopen in Jávea: hoe pakt u dit aan?

Er zijn dus genoeg redenen om een luxe villa in Jávea te kopen, maar hoe kunt u dit eigenlijk het best aanpakken? Hieronder vertellen we u in een aantal stappen hoe het proces eruitziet.

Stap 1: Bepalen wat uw wensen zijn

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen wat uw wensen voor uw luxe villa zijn. U kunt hierbij denken aan voorzieningen zoals een zwembad of een tennisbaan, maar bijvoorbeeld ook of de woning gemeubileerd moet worden opgeleverd. Daarnaast is het handig om te kijken wat er mogelijk is binnen uw budget.

Stap 2: Contact opnemen

Als u duidelijk heeft waar u precies naar op zoek bent, is het tijd om contact met ons op te nemen. Ook als u dit nog niet helemaal weet, is dit iets waar we u bij kunnen helpen.

Het is in ieder geval ontzettend belangrijk dat u een specialist heeft die u bij het zoek- en aankoopproces begeleidt. Het kan namelijk lastig zijn om uw droomwoning in Spanje te vinden, wanneer u de taal niet spreekt of de omgeving nog niet op uw duimpje kent.

Een makelaar aan de Costa Blanca weet alles van de zone en spreekt daarnaast de taal, wat het makkelijker maakt om te communiceren met bijvoorbeeld leveranciers en de notaris. Een voordeel van het werken met ons is dat we beide talen spreken en er dus geen misverstanden kunnen ontstaan.

Bij Rayos de Sol passen we ons aan u aan; zo kunnen we een afspraak inplannen in Spanje op locatie of juist online. Zodra we weten waar u naar op zoek bent, gaan we voor u aan de slag. We selecteren dan een aantal luxe villa's in Jávea waarvan we denken dat ze goed passen bij uw wensen.

Stap 3: De woning(en) bezichtigen

Zodra we een selectie aan woningen hebben gemaakt, zullen we deze aan u voorleggen. Zeker bij de aankoop van een luxe villa is het belangrijk dat u een goed idee krijgt van de woning, door deze te bezoeken. U maakt de beslissing om tot aankoop over te gaan namelijk niet op basis van alleen foto's!

We zullen daarom in samenspraak een persoonlijke bezichtigingsreis plannen. Naast het laten zien van de woningen, leiden we u ook rond in de omgeving van deze huizen. Het is namelijk minstens zo belangrijk om de omgeving goed te leren kennen.

We zorgen ervoor dat alle afspraken met de woningeigenaren en projectontwikkelaars ingepland staan, zodat u het maximale uit uw reis haalt.

Heeft u uw droomvilla gevonden? Dan kunnen we u een uitgebreid overzicht geven van alle kosten die bij de aankoop komen kijken. We begrijpen dat de aankoop van het huis een grote stap is, en staan daarom altijd voor u klaar om vragen te beantwoorden. We geven u alle tijd die u nodig heeft om tot een beslissing te komen. Zit uw ideale woning er nog niet tussen? Dan gaan we uiteraard verder met zoeken.

Daarnaast stellen we u voor aan ons team van specialisten, die het aankoopproces voor u in gang kunnen zetten. U kunt hierbij denken aan de hypotheekadviseur, notaris en advocaat. Ook zij zullen uw vragen kunnen beantwoorden en eventuele twijfels weg kunnen nemen.

Stap 4: De aankoop afronden

Het is zover: u heeft uw droomvilla in Jávea gevonden! In dat geval is het tijd om het aankoopproces in gang te zetten, met het doel om u de sleutels van de woning te kunnen geven. Lukt het niet om zelf aanwezig te zijn voor uw aankoop? Dan zijn er altijd mogelijkheden zoals het afgeven van een volmacht zodat we dit proces voor u kunnen afronden.

Jávea: de perfecte plek om uw luxe villa aan te kopen

Zoals u heeft kunnen lezen, is Jávea de ideale locatie om een luxe villa te kopen. Of het nu is als vakantiewoning, investering of als vaste verblijfplaats: het is een van de fijnste plekken aan de Costa Blanca.

Bent u benieuwd geworden wat er zoal in Jávea beschikbaar is? Bekijk dan hier de woningen en neem contact met ons op! Ook kunt u een zoekopdracht aan ons doorgeven. We streven er dan naar om u binnen 24 uur de eerste selectie van luxe villa's in Jávea te sturen.

Deel

WhatsApp